Ciasto niezwykle proste. Spód z kaszy jaglanej i daktyli, masa z wiórków kokosowych, miodu i masła oraz czekoladowa polewa. Nie tylko dla osób z nietolerancją glutenu. Polecam je wszystkim, którzy cenią sobie zdrową i zrównoważoną dietę. Wszyscy wiemy, że w naszej diecie jest za dużo białej mąki. Zaś kasza jaglana jest niedoceniana. Sama ciągle robię ustępstwa wobec dzieci, które za nią nie przepadają. U mnie w domu nigdy się tej kaszy nie jadło. Mówiło się o niej tylko w okolicach wigilii – wiadomo jagły gotuje się na pieniądze. Szkoda. Teraz sama poszukuję przepisów z kaszy jaglanej – najzdrowszej. Ostatnio deser z jabłkiem, malinami i miodem nie przeszedł. Moja córka zjadła tylko maliny i wylizała resztki nierozpuszczonego miodu, a kaszę zostawiła. Ale nie poddaję się.
Kategorie
- Babeczki, muffinki, ciastka
- Babki i ciasta ucierane
- Bez kategorii
- Bezglutenowe
- Boże Narodzenie
- Ciasta na kruchym spodzie
- Ciasta z kremem
- Ciasta z owocami
- Dla alergików, diabetyków…
- Dla dzieci
- Doskonałe dla dużej liczby gości
- Drożdżowe
- Idealne na specjalne okazje
- Mydło i powidło
- Na podwieczorek w małym gronie
- Na urodziny Twojego dziecka
- Na wieczorne spotkanie przy winie
- Oryginalne połączenie smaków
- Przystawki na przyjęcie
- Serniki
- Szczypta historii
- Torty
- Tradycyjny smak domowego ciasta
- Wielkanoc
- Wytrawne
- Zamiast chipsów
Szukaj według składników
anchois
bakalie
beza
bez jajek
biszkopt
biszkopt czekoladowy
bita śmietana
ciasto drożdżowe
ciasto francuskie
ciasto kruche
ciasto piaskowe
czekolada
dżem
feta
grzyby
jabłka
kakao
kasza jaglana
kokos
krem budyniowy
krem czekoladowy
krówka
maliny
migdały
miód
oliwki
orzechy włoskie
owoce
powidła
ser
ser biały
serek kremowy
ser żółty
szparagi
szpinak
tort
truskawki
twaróg
warzywa
Wielkanoc
z alkoholem
z kremem
z makiem
łosoś
śliwki