Lekki i delikatny. Moje dzieci i dzieci naszych przyjaciół uwielbiają ten tort. Na białym biszkopcie, przełożony musem z owoców, np. truskawki, maliny, czarna porzeczka, i polany galaretką z tych owoców. Jedyny tort, który znika w całości i bez marudzenia typu: nie lubię tortów. Dla wtajemniczonych prosty do wykonania: pieczemy cienkie biszkopty roladowe, z których wycinamy krążki, takiej wielkości, jakiej potrzebujemy. Przygotowujemy mus z owoców i bitej śmietany, połączony w proporcji 50 do 50, oczywiście musimy użyć żelatyny, żeby całość się nie rozpadła. Biszkopty wkładamy do pierścienia do tortów, nasączamy i przekładamy musem. Kiedy tort dobrze zastygnie, polewamy musem owocowym, zażelowanym, który utworzy gładką warstwę wykańczającą tort. Kiedy całość dobrze się schłodzi, obkładamy czekoladą.