• Start
  • Wypieki
  • Blog
  • O mnie

Babka herbaciana

Klasyczne ciasto piaskowe, zwykle przygotowuję je na Wielkanoc. Bez kremów i owoców. Chociaż zawiera bardzo dużo rodzynek i skórki cytrynowej. A babce smak nadaje głównie mocna herbata. Zwykle mieszam dwa rodzaje: czarną i earl grey. Wilgotna i wyrazista w smaku, najlepsza po dwóch dniach od upieczenia.

Posted Sierpień 23rd, 2013 by Magda Owczarek & filed under Babki i ciasta ucierane, Dla dzieci, Tradycyjny smak domowego ciasta.

Tags: bakalie, ciasto piaskowe

Kategorie

  • Babeczki, muffinki, ciastka
  • Babki i ciasta ucierane
  • Bez kategorii
  • Bezglutenowe
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta na kruchym spodzie
  • Ciasta z kremem
  • Ciasta z owocami
  • Dla alergików, diabetyków…
  • Dla dzieci
  • Doskonałe dla dużej liczby gości
  • Drożdżowe
  • Idealne na specjalne okazje
  • Mydło i powidło
  • Na podwieczorek w małym gronie
  • Na urodziny Twojego dziecka
  • Na wieczorne spotkanie przy winie
  • Oryginalne połączenie smaków
  • Przystawki na przyjęcie
  • Serniki
  • Szczypta historii
  • Torty
  • Tradycyjny smak domowego ciasta
  • Wielkanoc
  • Wytrawne
  • Zamiast chipsów

Szukaj według składników

anchois bakalie beza bez jajek biszkopt biszkopt czekoladowy bita śmietana ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto kruche ciasto piaskowe czekolada dżem feta grzyby jabłka kakao kasza jaglana kokos krem budyniowy krem czekoladowy krówka maliny migdały miód oliwki orzechy włoskie owoce powidła ser ser biały serek kremowy ser żółty szparagi szpinak tort truskawki twaróg warzywa Wielkanoc z alkoholem z kremem z makiem łosoś śliwki

Tyle Smaku na mapie

Kontakt

Tyle Smaku
Rewolucji 1905 r. 84a
90-223, Łódź

Wjazd od ul. A. Kamińskiego 27, do końca podwórka, czerwona brama po prawej stronie.

Telefon: 608380382
E-mail: tylesmaku@gmail.com
Chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

© 2025 Tyle Smaku.