Ciasto kokosowe bezglutenowe

Ciasto niezwykle proste. Spód z kaszy jaglanej i daktyli, masa z wiórków kokosowych, miodu i masła oraz czekoladowa polewa. Nie tylko dla osób z nietolerancją glutenu. Polecam je wszystkim, którzy cenią sobie zdrową i zrównoważoną dietę. Wszyscy wiemy, że w naszej diecie jest za dużo białej mąki. Zaś kasza jaglana jest niedoceniana. Sama ciągle robię ustępstwa wobec dzieci, które za nią nie przepadają. U mnie w domu nigdy się tej kaszy nie jadło. Mówiło się o niej tylko w okolicach wigilii – wiadomo jagły gotuje się na pieniądze. Szkoda. Teraz sama poszukuję przepisów z kaszy jaglanej – najzdrowszej. Ostatnio deser z jabłkiem, malinami i miodem nie przeszedł. Moja córka zjadła tylko maliny i wylizała resztki nierozpuszczonego miodu, a kaszę zostawiła. Ale nie poddaję się.