Tort z blogu Moje Wypieki. Długo zbierałam się, żeby ten przepis wypróbować. Kiedy wreszcie się zdecydowałam, byłam zachwycona. Podstawą tortu są ciemne bezowe blaty z dodatkiem mielonych migdałów – stanowią warstwę chrupiącą. Krem czekoladowy z gorzkiej czekolady jest aksamitny i intensywny, ale przez zestawienie z delikatnym kremem cytrynowym, dominujący smak zostaje przełamany. Oryginalne połączenie smaków w tym torcie zachwyca.
Kategorie
- Babeczki, muffinki, ciastka
- Babki i ciasta ucierane
- Bez kategorii
- Bezglutenowe
- Boże Narodzenie
- Ciasta na kruchym spodzie
- Ciasta z kremem
- Ciasta z owocami
- Dla alergików, diabetyków…
- Dla dzieci
- Doskonałe dla dużej liczby gości
- Drożdżowe
- Idealne na specjalne okazje
- Mydło i powidło
- Na podwieczorek w małym gronie
- Na urodziny Twojego dziecka
- Na wieczorne spotkanie przy winie
- Oryginalne połączenie smaków
- Przystawki na przyjęcie
- Serniki
- Szczypta historii
- Torty
- Tradycyjny smak domowego ciasta
- Wielkanoc
- Wytrawne
- Zamiast chipsów
Szukaj według składników
anchois
bakalie
beza
bez jajek
biszkopt
biszkopt czekoladowy
bita śmietana
ciasto drożdżowe
ciasto francuskie
ciasto kruche
ciasto piaskowe
czekolada
dżem
feta
grzyby
jabłka
kakao
kasza jaglana
kokos
krem budyniowy
krem czekoladowy
krówka
maliny
migdały
miód
oliwki
orzechy włoskie
owoce
powidła
ser
ser biały
serek kremowy
ser żółty
szparagi
szpinak
tort
truskawki
twaróg
warzywa
Wielkanoc
z alkoholem
z kremem
z makiem
łosoś
śliwki