Niby tort, ale nie do końca. Chociaż owszem można go podać z kremem. Ciasto jesienno-zimowe. Korzenne, piernikowopodobne, choć nie całkiem. Prawie w całości składa się z mielonych migdałów, gorzkiej czekolady i prawdziwego masła. Przepis znalazłam dość dawno temu w miesięczniku Kuchnia. Jakiś czas czekał w kolejce. Ale kiedy go wypróbowałam, byłam zachwycona. Oryginalna propozycja dla tych, którzy lubią ciasta piernikowe, piaskowe, keksowe.
Kategorie
- Babeczki, muffinki, ciastka
- Babki i ciasta ucierane
- Bez kategorii
- Bezglutenowe
- Boże Narodzenie
- Ciasta na kruchym spodzie
- Ciasta z kremem
- Ciasta z owocami
- Dla alergików, diabetyków…
- Dla dzieci
- Doskonałe dla dużej liczby gości
- Drożdżowe
- Idealne na specjalne okazje
- Mydło i powidło
- Na podwieczorek w małym gronie
- Na urodziny Twojego dziecka
- Na wieczorne spotkanie przy winie
- Oryginalne połączenie smaków
- Przystawki na przyjęcie
- Serniki
- Szczypta historii
- Torty
- Tradycyjny smak domowego ciasta
- Wielkanoc
- Wytrawne
- Zamiast chipsów
Szukaj według składników
anchois
bakalie
beza
bez jajek
biszkopt
biszkopt czekoladowy
bita śmietana
ciasto drożdżowe
ciasto francuskie
ciasto kruche
ciasto piaskowe
czekolada
dżem
feta
grzyby
jabłka
kakao
kasza jaglana
kokos
krem budyniowy
krem czekoladowy
krówka
maliny
migdały
miód
oliwki
orzechy włoskie
owoce
powidła
ser
ser biały
serek kremowy
ser żółty
szparagi
szpinak
tort
truskawki
twaróg
warzywa
Wielkanoc
z alkoholem
z kremem
z makiem
łosoś
śliwki